כריות במילוי חזה עוף ובצל
- לילך מוזס
- 21 ביוני 2021
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 17 באפר׳ 2022

גרסה נוספת אפשרית למתכון הבא- פסטלים מבצק מטוגן בשמן עמוק. מוגש בשבתות.
השדרוג המתואר כאן נקרא כריות (בלינצ'ס) בטיגון קל יותר על גבי מחבת טפלון. מוגש בחגים ובשמחות.
הגרסה המודרנית לאוכלי קטניות בפסח : דפי אורז במקום החביתיות.
ערך תזונתי: מכיל חלבון דל שומן (חזה עוף) , ירקות (בצל) מעט שמן, פחמימות. הכריות יכולות להוות ארוחה מאוזנת בפני עצמן , ובוודאי מזינות. אפשר להגיש כפתיחה קרה או חמה לארוחה חגיגית או לקחת לעבודה כארוחת ביניים טעימה. שדרוג מודרני- אפשר למלא עלי פילו משומנים בשמן בישול .
למילוי
חזה מעוף אחד
4 בצלים גדולים קצוצים דק
3 ביצים קשות, מגוררות בפומפייה
עלי ופלה מ2 ענפים, שטופים וקצוצים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
כפית מלח
4 כפות שמן
"לסגור" חזה עוף בכף שמן מחוממת במחבת נירוסטה גדול . כשחזה העוף סגור מכל צדדיו, להניחו על גבי קרש חיתוך.
לשפוך את המיצים שנוצרו ולנקות מעט את המחבת משאריות הנוזלים. להוסיף 3 כפות שמן , ולהקפיץ את הבצל הקצוץ. להוסיף את עלי הוופלה . להשחים את הבצל.
לקצוץ היטב את חזה העוף ולהוסיף לבצל . להוסיף תבלינים ולערבב.
להסיר מהאש ולהוסיף את הביצים הקשות. לערבב .
המילוי מוכן. אפשר לטעום, לא לגמור הכל- להשאיר למילוי הכריות...
Comments