top of page

כריות במילוי חזה עוף ובצל

עודכן: 17 באפר׳ 2022


ree

גרסה נוספת אפשרית למתכון הבא- פסטלים מבצק מטוגן בשמן עמוק. מוגש בשבתות.

השדרוג המתואר כאן נקרא כריות (בלינצ'ס) בטיגון קל יותר על גבי מחבת טפלון. מוגש בחגים ובשמחות.

הגרסה המודרנית לאוכלי קטניות בפסח : דפי אורז במקום החביתיות.

ערך תזונתי: מכיל חלבון דל שומן (חזה עוף) , ירקות (בצל) מעט שמן, פחמימות. הכריות יכולות להוות ארוחה מאוזנת בפני עצמן , ובוודאי מזינות. אפשר להגיש כפתיחה קרה או חמה לארוחה חגיגית או לקחת לעבודה כארוחת ביניים טעימה. שדרוג מודרני- אפשר למלא עלי פילו משומנים בשמן בישול .

למילוי

חזה מעוף אחד

4 בצלים גדולים קצוצים דק

3 ביצים קשות, מגוררות בפומפייה

עלי ופלה מ2 ענפים, שטופים וקצוצים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

כפית מלח

4 כפות שמן

"לסגור" חזה עוף בכף שמן מחוממת במחבת נירוסטה גדול . כשחזה העוף סגור מכל צדדיו, להניחו על גבי קרש חיתוך.

לשפוך את המיצים שנוצרו ולנקות מעט את המחבת משאריות הנוזלים. להוסיף 3 כפות שמן , ולהקפיץ את הבצל הקצוץ. להוסיף את עלי הוופלה . להשחים את הבצל.

לקצוץ היטב את חזה העוף ולהוסיף לבצל . להוסיף תבלינים ולערבב.

להסיר מהאש ולהוסיף את הביצים הקשות. לערבב .

המילוי מוכן. אפשר לטעום, לא לגמור הכל- להשאיר למילוי הכריות...


 
 
 

Comments


bottom of page